Zuidbuurt 89, 3132 KA Vlaardingen

tel.06-13425328. info@galerievanb.nl

 

Informatie expostie

 

Birgit Laken

Marly Kruytzer

Mecky van den Brink

Petra Hartman

Suzanne Esser

Ela Bauer

 Herman Hermsen

Dirk van der Kooij

Ruud Jan Kokke

Marc de Vree

Jacky Habets

Thea Tolsma

Maria Hees,

Sinds 1979 is Maria Hees zelfstandig producerend ontwerpster van (meestal kleine) gebruiksvoorwerpen en objecten, zoals sieraden en tassen.
Kenmerkend voor haar werkwijze is het op een minder gebruikelijke manier toepassen van zeer uiteenlopende materialen. Haar produkten worden in eigen beheer in kleine aantallen uitgevoerd.

Nel Linssen,

Papieren sieraden. 

My work arises intuitively and in an empirical way. I am continually trying to discover logical constructions, inspired by rhytms and structures in the botanical world.

In the development of my ideas the use of paper as a means of expressing myself was an obvious choice. As a material, it possesses a lot of qulities that come in useful to me. Moreover, the tactile qualities of paper are important in connection with wearable objects.

The cause for a new type of research is often quite coincindental. Struck by a certain form of material, I start a quest in which an interaction arises of thought and action in order to attain a useful concept. Finding the appropriate technical solutions is an important challenge in connection with this.

 

 

Marita Beukers beeldend kunstenaar/fotograaf (Rotterdam 1948) deed, na het gymnasium in Schiedam, de opleiding fotografie aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost te Breda (‘68-’73).

Direct na deze tijd concentreerde ze zich volledig op het moederschap (4 kinderen) maar volgde in die periode wel diverse workshops op het gebied van fotografie en schilderen.

In 1997 begon ze weer professioneel met fotografie en vond er direct een eerste expositie van haar werk plaats. Inmiddels ‘maakt’ ze gemiddeld 4 exposities per jaar.
Haar foto’s leggen op een directe, natuurgetrouwe wijze haar eigenzinnige kijk op de wereld vast, en tonen haar fascinatie voor structuren en details.
In haar foto’s worden alledaagse dingen prachtige abstracties die ver uitstijgen boven hun eigenlijke functie. Opvallend daarbij is een trefzekere balans die zij in al haar foto’s weet te brengen.
Hoewel Marita tegenwoordig digitaal fotografeert, maakt ze geen gebruik van fotomanipulatie programma's.

Collages
Door toeval - ergens in de winter van 2004 - ontdekte Marita de mogelijkheden van fotocollages toen ze ‘speelde’ met verscheurde afdrukken van haar eigen foto’s. Ze ontdekte welke spannende beelden konden worden opgeroepen door de stukjes foto te verschuiven tot nieuwe beelden.
Dit was waar ze al een tijdje naar op zoek was: werken met fotoprints (Lees: knippen, scheuren, schuiven, plakken) tot het geheel een totaal nieuwe foto/compositie oplevert.
De eerste serieuze resultaten bewezen direct haar bijzondere talent om zowel spanning als balans in een collage te brengen. De stijl die zij toepast in haar fotocollages (waarbij met zeer kleine fotosnippers wordt geschoven) laten een totaal nieuwe werkelijkheid ontstaan. Een werkelijkheid die zich niet meer laat vatten in de wetten van mathematiek of zwaartekracht.

Nu, enkele jaren verder in haar ontwikkeling, zoekt Marita de uitdaging om spannende fotocollages te maken naar aanleiding van (zelfgekozen) thema’s, waarbij ze uiteraard eerst zelf zorgt voor de benodigde foto’s.
Thema's waarover zij collages heeft gemaakt (vaak in series van drie) zijn:

  • Steden Delft, New York, st.Petersburg en Rotterdam,
  • Muziek Piano en saxofoon (foto’s in combinatie met bladmuziek)

 

 

Dick Berckenkamp is een Rotterdamse beeldend kunstenaar. Zijn werk wordt gerekend tot het minimaal expressionisme. In zijn werk, schilderijen, tekeningen en grafiek, probeert hij met een minimale inzet van beeldende middelen tot een zo groot mogelijke expressie te komen. Hij behandelt zijn thema’s vaak in series, waarin hij onderzoek doet naar formele aspecten zoals formaat en kleur. Aanleiding is de realiteit zoals die zich aan ons aandient, maar dan vertaald naar universele waarden als tijd en visuele verschijningsvormen.

 

‘Kunst gaat niet alleen over hoe wij kijken, maar ook over ons bewustzijn van tijd. De ervaring hoe wij de werkelijkheid beleven. In mijn schilderen onderzoek ik hoe wij de wereld waarin wij leven voor ons zelf vorm geven.’

 http://www.dickberckenkamp.nl/Dick_Berckenkamp_-_works/Paginas/antarctic_blues.html#1

 

 

 

 

 

Marijke Verhoef

 

Marijke woont en werkt in Leiden, ze maakt grafiek en schilderijen  de laatste tijd combineert ze fotografie met grafiek.

Ze wandelt en reist en brengt Macro- en microkosmos samen in haar werk. Een blik op het heelal. Via de auto en haar wandelingen sluipt de fotografie het werk in. Tijd en/of plaatsgebonden ?

Het ‘onderweg’ als een stip. Op de landkaart van een mens.

Een horizon, abstract of dichterbij en enige herkenning, ze maakt gebruik van een rijke beeldtaal.

 

 

Esther Zitman

 

Met schilderijen van meer dan levensgrote lege jurken, soms vergezeld van schoenen en accessoires, gaf Esther Zitman een eerste blijk van haar fascinatie voor het concept vrouwelijkheid en alle uiterlijke verschijnselen die daarbij horen.

 

Haar recente werk gaat over de wereld van glitter en glamour. Zitman besmeert uitgeknipte modellen met een mengsel van lijm en suiker. Sommigen worden daar heel mooi van vanwege de overeenkomst tussen suiker en juwelen. In andere gevallen lijkt de dikke suikerlaag de modellen te verstikken. Door de modellen vanuit een schuin perspectief te fotograferen transformeert zij ze tot een onaardse verschijningen. Het werk van Esther Zitman is o.a. opgenomen in de collectie van Het Stedelijk Museum Schiedam diverse kunstuitlenen en particuliere verzamelingen.

 

 

Tanneke Barendregt

 

Barendregt wil de samenhang tussen de mens en de kosmos ontraadselen. Door aandachtig te onderzoeken, registreert zij minutieus en subtiel de relatie van 'de mens en zijn omgeving', het thema van haar werk. Die omgeving kan bestaan uit een huis, een landschap, een massa mensen, het frisse zonlicht, sterren of stenen. Zij brengt het menselijk bestaan in kaart. Met haar poëtische beeldtaal bekijkt zij de wereld op een afstand en krijgt haar werk een beschouwend karakter.

 

Opgeleid als beeldhouwer heeft Barendregt zich toegelegd op het maken van keramische en houten beelden en tegels, tekeningen, aquarellen en schilderijen. Door verschillende technieken toe te passen onderzoekt zij betekenis, waarde en uitstraling van materialen en brengt ze de beeldtaal van verschillende disciplines bij elkaar.

  

  

tussen mars en jupiter

  

  

  

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Inge van Haastert

 

Naast haar vrije werk heeft zij monumentale opdrachten uitgevoerd zoals een glazen voorpui voor een kinderdagverblijf  en in opdracht van de gemeente Schiedam heeft zij de bestrating langs de Schie aangepast. Sinds 1990 is zij werkzaam in diverse adviescommissies voor de kunsten in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Vlaardingen en Rotterdam. Zij exposeert regelmatig o.a bij Galerie Clement in Amsterdam, Galerie Lutz in Delft bij Pand Paulus in Schiedam en haar werk is vertegenwoordigd in verschillende kunstcollecties waaronder die van het Stedelijk Museum in Schiedam.

 

Inge van Haastert houdt van verbanden; zij schildert voornamelijk klein werk met veelal de lemniscaat(= doorlopende knoop) en de ketting als voorstelling. De kettingen zijn niet zozeer sieraden maar metaforen voor verbindingen en de lemniscaat biedt houvast aan de afbeelding. De motieven en patronen op de achtergrond worden  met het hoofdmotief samengevoegd tot een nieuw geheel.

Soms zijn de elementen keurig geordend, in een helder verband, soms als een merkwaardige collectie losse onderdelen. Schijnbaar onverenigbare zaken geeft zij een nieuwe samenhang.”

 

 

Marcel Warmenhoven

Marcel Warmenhoven is een veelzijdig beeldhouwer. Tijdens deze expositie laat hij zijn meest recente beelden zien. Stoere zeeuwse mannenkoppen zoals deze kabeljauwvisser. Gemaakt van epoxyhars en pigementen. in het materiaal worden soms wonderlijke materialen bijgevoegd zoals rooibos thee of confetti, dit geeft de beelden een spannende huid. Mens en dier hebben zijn fascinatie en ook de verhouding van de mens tot het dier roept vragen op.

tegelijkertijd met de opening van deze expositie in Galerie van B is er in Pand Paulus te Schiedam een ander groot beeld van hem te zien bij de groepsexpositie "in goed gezelschap". Na 4 april zal het beeld van de enorme ijsbeer hier in de Galerie ook te zien zijn.

In het voorjaar zal er ook een grote overzicht tentoonstelling van zijn houten beelden te zien zijn in de grote kerk van Alkmaar.

kijkt u voor meer informatie op  www.marcelwarmenhoven.nl

 

Leslie Gabriëlse 

 

Leslie Gabriëlse is wereldwijd bekend van zijn art quilts. Hij laat zich inspireren door de wereld om hem heen en vertaald dit naar grote veelkleurige panelen van stofapplicaties. Hij heeft een groot kleurgevoel en een goed oog voor detail. Van een afstand lijken de panelen kleurige, herkenbare afbeeldingen, soms wat abstract soms ook heel realistisch. Pas bij nadere beschouwing geeft het zijn geheimen prijs als je ziet hoe het opgebouwd is uit verschillende lagen.

Leslie Gabriëlse geeft wereldwijd lezingen en workshops. meer hier over op zijn website: www.gabrielse.com

 

 

 

 

 
Template and design by: Visuele start >