Workshops bij MATCH

Tijdens de zondagmiddag-salons bieden wij inspirerende workshops van 13.30- 16.30 uur met een drankje en hapje, en een zelfgemaakt kunstwerk als resultaat.

Kosten: € 25,-

Geef je minimaal 3 dagen voor de workshop op door te mailen naar info@engelenhoeve.nl.

6 februari en 20 februari

Zelfportretcollage

Welke karaktereigenschappen zijn bepalend voor wie jij bent? Laat die eigenschappen zien door middel van kleur en vorm. Het uitgangspunt is een portretfoto die, vergroot tot A3 formaat, een aantal malen gekopieerd wordt. Door middel van knippen, plakken, tekenen en schilderen maak je een  collage die jouw persoonlijkheid verbeeldt.

Deze workshop wordt kort ingeleid met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis van o.a. Pablo Picasso, David Hockney en Wangechi Mutu.  

Voor deze workshop lever je per mail (info@engelenhoeve.nl) van te voren een portretfoto van goede kwaliteit van jezelf in, die kan worden uitvergroot en geprint op A3 formaat.

6 maart en 20 maart

Landschap met frottage-techniek

Max Ernst (1891-1976) From “Histoires naturelles”, 1925, frottage

Welke zinderende, onheilspellende, woeste of vredige landschappen staan in je geheugen gegrift? Laat deze landschappen de inspiratie zijn voor tekeningen gemaakt met de frottage techniek. Vormen en structuren die toevallig zijn ontstaan worden samengevoegd tot een geheel dat de beelden oproept van de landschappen uit je geheugen.

Deze workshop wordt kort ingeleid met voorbeelden uit o.a. het surrealisme en dadaïsme, kunststromingen uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

3 april en 10 april

Schilderen met textiel

Uit de berg reststoffen mooie stukjes kiezen. Foto: Sabine Bolk

Wees tegendraads!

Schilder met stof. Vorm en compositie worden bepaald door onverwachte wendingen. Het resultaat wordt op een spieraam gespannen en vastgeniet. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Deze workshop wordt kort ingeleid met voorbeelden van het werk van o.a. Bas Kosters, ‘the badass quick-stitcher’.

1 mei en 15 mei 

Stilleven in reliëf

Jacques Lipchitz, 1918, Still Life

Hoe ontstaat evenwicht in een rangschikking van objecten? Leer de basisprincipes van compositie toe te passen in een monochroom reliëf van geabstraheerde vormen, afgeleid van voorwerpen in de galerieruimte. Materiaal: klei, karton, gips.

Deze workshop wordt kort ingeleid met voorbeelden uit o.a. Bauhaus, de invloedrijke Duitse kunstopleiding uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

12 juni en 26 juni

Plantaardig

informatie hierover volgt nog.

%d bloggers liken dit: